Links til socialøkonomiske virksomheder og samarbejdspartnere:

(hvis I vil på listen, så oplys navn, e-mailadresse, evt. hjemmeside og kontaktperson/er).

Sociale entreprenører og iværksættere i Aalborg kommune kan hente rådgivning ved
Business Aalborgs socialøkonomiske konsulent, Frida Tarp Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.,  tlf. 25200131

Socialøkonomisk iværksætteri

Jammerbugt og Frederikshavn Kommune har i samarbejde med Erhvervshus Nord fået bevilget midler fra Den Europæiske Socialfond til et 3-årigt projekt om etablering af socialøkonomiske virksomheder. Målet er at skabe arbejdspladser til borgere på kanten af arbejdsmarkedet i virksomheder, der er økonomisk bæredygtige og uafhængige af offentlige midler.  

Projektet skal også arbejde for og sikre en videndeling og opkvalificering af de aktører, der skal vejlede iværksættere/virksomheder, der ønsker at starte en ny socialøkonomisk virksomhed.
Foreningen Socialøkonomi Nordjylland er repræsenteret i projektets styregruppe. 

Læs meget mere her: http://www.erhvervshusnord.dk/om-os/erhvervshus-nord/projekter/socialoekonomisk-ivaerksaetteri/

Læs om Undersøgelse af socialøkonomiske virksomheder - Klik her


 

Socialøkonomiske virksomheder:

Butik 21,  i Aalborg drives som en socialøkonomisk virksomhed under Café Parasollen. Butik 21 har en social- og miljømæssig mission, hvor formålet er at tilbyde faglig opkvalificering i form af arbejdsrettet tilbud i praktik- og kursusforløb til unge. Virksomhedens overskud geninvesteres i at skabe meningsfuld beskæftigelse til folk på kanten af arbejdsmarkedet.
Virksomheden er hovedsagligt baseret på donationer, som omdannes og videresælges i Butik 21. Butik 21 udfører også bestillingsopgaver indenfor dekoration og indretning.
I Butik 21s koncept er unge frivillige medarbejdere en stor ressource til gavn og glæde for butikken og medarbejdergruppen. De frivillige har stor mulighed for medindflydelse.
https://www.facebook.com/Butik21RetroGenbrugSocialokonomi


 

Huset Venture Nordjylland, en socialøkonomisk virksomhed i Nørresundby med arbejdspladser for personer, der af helbredsmæssige grunde ikke kan klare et fuldtidsjob. Arbejder med bogføring, IT og grafisk arbejde, kompetenceudvikling og rengøring. Alt sammen på markedsmæssige vilkår. 
www.hv-nord.dk Kontakt: Dorte Boddum Kronborg, mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.


 

Kaffé Fair, oprettet og ejet af oplysningsforbundet Focus, driver café i Ålborg midtby, og står for kantinedrift mv. i “Kvarterhuset” i Ålborg øst. 
www.kaffefair.dk, Kontakt: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.


Kofoeds Skole Aalborg, er et socialt tilbud til arbejdsledige, hjemløse og socialt udsatte borgere med grønlandsk baggrund. 
Skolens indsats retter sig direkte mod målgruppens individuelle livstrivsel. På skolen arbejder den enkelte elev med egen livstrivsel og tilbydes i den forbindelse professionel socialrådgivning, omsorg og støtte. 
Skolen samarbejder tæt med kommunen, jobcentrene og relevante virksomheder, således den enkelte opnår så optimal støtte og sammenhængskraft i de indsatser der iværksættes. 
På Kofoeds Skole er der adskillige værksteder, så tilbuddet af frivillig social aktivering er bredt og varieret. Det er skolens overbevisning at alle mennesker trives ved at indgå i et arbejdsfællesskab. Gennem arbejdsidentitet en og ved at gøre nytte for andre end kun sig selv, bidrager den enkelte til et fællesskab og derved en oplevet samfundsværdi. 
Skolen supplerer organisationens driftstilskud gennem salg af varer, som alle er produceret af skolens elever. Skolens socialøkonomiske butik befinder sig i baggården ved Kofoeds Skole - Ågade 23, 9000 Aalborg. Butikken betjenes primært af skolens elever og der er nybrygget kaffe og mulighed for en rundvisning på skolen og skolens værksteder.

http://menneskermedmere.dk/aalborg/


Købmandsgården, ramme om en række bomuligheder og beskæftigelsestilbud. Hjemsted Jammerbugt kommune.
www.stiftelsenkoebmandsgaarden.dk kontakt lederteam: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Råd og dåd.Økologisk gartneri, gårdbutik , genbrugsmarked, Landsbysservice. Hjemsted: Attrup, i Jammerbugt Kommune. 
www.raaddaad.dk,Kontakt: Rasmus Højen, mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Special Minds, special minds tilbyder BEF Forløb (Beskæftigelsesrettede Forløb), som er en række individuelt tilrettelagte afklarings-, opkvalificerings- og ressourceforløb til borgere med en autismeprofil eller tilsvarende træk mhp. at styrke den enkeltes mulighed for at få et arbejde eller komme i uddannelse. www.specialminds.dk

Skovsgård Hotel, SMBA. et anderledes hotel, - festmad, overnatning, masser af levende musik, beskæftigelse på særlige vilkår.
Hjemsted: Jammerbugt kommune.
www.skovsgaardhotel.dk   Kontakt: Erik Klit, mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

 

Rådgivnings- og udviklingsmiljøer:

Kontakt:
Lars Jannick Johansen,
Mail Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
Ulrik Haumann,
mail Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Det Sociale Vækstprogram, København, www.detsocialevaekstprogram.dk

Foreningen for Sociale Entreprenører, landsdækkende med hjemsted i Århus.

Sociale entreprenører og iværksættere i Aalborg kommune kan hente rådgivning ved
Business Aalborgs socialøkonomiske konsulent, Frida Tarp 
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den., tlf. 25200131

Kontakt
www.sociale-entreprenører.dk
 
Formand: Per Bach
Mail Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Koopererationen i Danmark, - den kooperative arbejdsgiver og interesseorganisation.
Yder rådgivning og har en bred målsætning om at udvikle fællesskabsorganiseringer. Hjemsted: København.
http://www.kooperationen.dk , Kontakt: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Den Sociale Kapitalfond, København, www.densocialekapitalfond.dk